Zebra Voorlichting

SELF INJURY AWARENESS DAY 2020

Kopie van Ik dacht altijd dat...

In verband met het inschatten van de inkoop en inzet vrijwilligers willen wij graag weten hoeveel mensen er komen. Aanmelden is daarom wenselijk en kan via enschede@zebravoorlichting of onderstaand contact formulier

Programma

1 maart is wereldwijde Self Injury Awareness Day. Een dag waarbij we letterlijk stilstaan bij zelfbeschadiging en de strijd die je moet leveren om hiervan te herstellen. Op deze dag organiseren wij voor lotgenoten een middag met een aantal activiteiten.Er is o.a. een gespreksgroep over het vertalen van je zelfbeschadiging, een creatieve activiteit, een chill plekje & een awareness project.

 

Tijdsplanning:

13.00 inloop
13.15 welkomstwoord
13.30 aanvang activiteiten
16.00 einde

Vind je het spannend om alleen te komen? Als het jou helpt om iemand mee te nemen, een begeleider, vriendin of je ouders, dan kan dat. Wel willen we dit graag vooraf weten. Ook willen we je erop wijzen dat de activiteit gespreksgroep alleen te volgen is voor lotgenoten voor de ‘veiligheid’ van de groep.

Aanmelden kan via enschede@zebravoorlichting.nl

Locatie

Human Capital B.C.
Oldenzaalsestraat 3
Enschede

Kosten

Deze dag word kosteloos aangeboden vanuit zebra voorlichting.

Donaties zijn natuurlijk altijd welkom & vergeet niet om in onze etsy shop te kijken voor leuke sieraden e.d. waarvan we de opbrengst ook gebruiken voor de stichting!

Zebra?

Zebra Voorlichting is een stichting die zich bezig houd met stigma’s verlichten rondom zelfbeschadiging. Wij richten ons niet alleen op lotgenoten maar ook op hun omgeving, hulpverleners, ouders & naasten zodat iedereen beter opgevangen kan worden en de problematiek beter leert te begrijpen.
De ZEBRA van Zebra Voorlichting staat voor zelfbeschadiging erkennen, begrijpen, reduceren & accepteren.

Met een team van fantastische vrijwilligers organiseren wij onder andere kosteloze lotgenoten bijeenkomsten & activiteiten en ouder/naasten bijeenkomsten & voorlichtingen. Daarnaast verzorgen wij voor hulpverleners betaalde voorlichtingen, waarmee wij, samen met donaties, de basis kosten van de stichting betalen.

FAQ

Waarom moet ik me aanmelden?
In verband met de inkoop van materialen, koffie, thee e.d. en de inzet van vrijwilligers vinden wij het fijn om te weten hoeveel mensen er komen. Daarnaast kunnen we je per email de laatste informatie sturen. Je mag je uiteraard ook onder een schuilnaam of via onze social media aanmelden.

Hoeveel mensen komen er?
Gemiddeld komen er tussen de 10 en 25 lotgenoten van verschillende leeftijden. Doordat wij over drie grote ruimtes beschikken en een chillplek is er voldoende ruimte om je even terug te trekken/rustige plek te zoeken

 

Ik durf niet te komen
Bijna alle lotgenoten vinden het erg eng om te komen. Een vrouw van 23 schreef:
“ik vond het doodeng om te gaan. Maar toen ik er eenmaal was voelde het als een warm bad. Je draagt toch samen een deel wat niemand in je ‘normale’ leven snapt. En dat verbind. Ook de positieve houding van de vrijwilligers bij Zebra maakte dat ik me thuis voelde. Fijne mix tussen dingen doen en ontspanning / thee drinken”

Ik wil niet meedoen aan de activiteiten, moet dat?
Zeker niet! Het is een dag die in het teken staat van verbinden, inspireren, ontmoeten. Je hoeft he-le-maal niks. Tijdens de activiteitenrondes mag je ook in onze lounge hoek lekker zitten, creatief bezig zijn op je eigen manier of gewoon met iemand kletsen.

Ik zit opgenomen maar wil toch graag komen…
Wij zijn géén hulpverleners organisatie maar een stichting gebouwd op ervaringsdeskundigheid. Wij vinden het fijn als lotgenoten zich thuis voelen maar willen niet dat zij tegen behandeladvies in komen. Daarom verzoeken wij je om in geval van beperkte vrijheden of opname goed te overleggen met je artsen of het raadzaam is om te komen en ook alleen te komen mits je toestemming hebt.

 

Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op via enschede@zebravoorlichting.nl en dan beantwoorden wij zo snel mogelijk je vraag!