Zebra Voorlichting

Hulpverleners

Als hulpverlener wil je graag een cliënt zo goed mogelijk begeleiden. Echter is zelfbeschadiging en de daaraan ten grondslag liggende problematiek complexe materie. Het is ingewikkeld om te begrijpen wat er in het hoofd van iemand omgaat die zichzelf moedwillig pijn doet en zelfs het eigen lichaam verminkt.

Met een ervaringsdeskundige in gesprek gaan kan verheldering geven over het denkpatroon van iemand die zichzelf beschadigd. De vragen die u niet aan cliënten kan of mag stellen kunt u hier wel kwijt.

Wij verzorgen zowel voorlichtingen in teams als advies op individueel niveau. Ook kunnen wij bijstaan in het begeleiden van gesprekken met cliënten waar u het gevoel heeft vast te lopen op het gebied van het zelfbeschadigende gedrag. Hierin nemen wij dan een extern – adviserende rol aan.

Voorlichting opvragen

Tarieven:
– Voorlichting: € 75,00 per uur (min. 2 uur)
– Casuistiek advisering videobellen € 55,00 (45 minuten)
– Beleidsadvies teamvergadering € 95,00 per uur
– Dagtraining: Voorlichting en beleidsbepaling samen met team: € 450,00 (09.00 – 15.00 uur)
– Excl. reiskosten 0,19 per gereden km.

*Van bovenstaande tarieven kan in overleg afgeweken worden bijvoorbeeld bij stichtingen of opleiders met een ander beleid

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Nicole van Zebra Voorlichting Training en Advies via nicole@zebravoorlichting.nl.

Referenties

“Ik merkte dat ik vaak opmerkingen maak die onbewust kwetsend kunnen zijn voor iemand die te maken heeft met zelfbeschadiging. Een hele verhelderende middag. Een aanrader voor elke (ggz) hulpverlener!”
sociaal psychiatrisch verpleegkundige

“Een mooie discussie over het gebruik van non-zelfbeschadigingsovereenkomsten. Bijzonder hoe Nicole als ervaringsdeskundige zowel de kant van cliënt als die van hulpverlener kan invoelen en daarmee de discussie een meerwaarde geeft” psychiater

“Mooi om samen met ons team van de nieuw op te richten HIC een beleid samen met Nicole te bepalen. Fijn persoon die goed de kant van zowel de hulpverleners als de cliënt in kaart kan brengen. Bijzonder aan de aanpak van Nicole is dat zij de persoonlijke kant van de hulpverlener ook meeneemt: ‘wat doet het gedrag van deze cliënt met jou?’. Hele bijzondere trainingsdag waar ik echt heel erg veel aan heb gehad, Nicole bedankt!”
SPV’er HIC afdeling

“Het was fijn om even te sparren met iemand die een aantal jaar geleden ‘aan de andere kant van de tafel zat’. Om samen te kijken waarom het behandelplan wat we hebben opgesteld zo stagneert.” POH-GGZ

“De cliënt reageerde goed op het ervaringsverhaal. Het is vooral de combinatie van ervaring, herstel en begrip die maakt dat de cliënt zich gehoord voelde en daarmee de deur weer open was voor behandeling van mij” psycholoog