Zebra Voorlichting

Voorlichting voor Artsen en Verpleegkundigen

Hoe ga je om met een patiënt die zichzelf beschadigt heeft? Verdoof je wel of niet? Wat verwacht een patiënt die met een zelf toegebrachte wond op de SEH komt? Is het aandacht vragen? Waarom komt deze patiënt elke week weer opnieuw?
Zomaar wat vragen die bij u te binnen kunnen schieten op het moment dat u een patiënt behandeld met wonden die hij of zij zichzelf opzettelijk heeft toegebracht. Graag komen wij bij u in de praktijk om uw team, staff op de SEH of verpleegkundigen voor te lichten over zelfbeschadiging. Vanuit ervaringsdeskundigheid beantwoorden wij uw vragen en leggen wij interessante stellingen aan u voor.

Een interactieve voorlichting waarbij zowel feiten, achtergrondproblematiek, ervaringsverhalen als stellingen en ruimte voor discussie onderdeel van het programma zijn

Zij gingen u voor:

Wij zijn onder andere opgenomen in het opleidingsprogramma van de Huisartsenopleiding van het UMCG. Daarnaast worden wij door diverse opleiders van de opleiding Verpleegkunde (HBO) ingezet als gastcollege in de lesmodule GGZ. Onder andere voor de Christelijke Hogeschool Ede, Saxion Enschede, Saxion Deventer mogen wij regelmatig gastcolleges verzorgen.

“Mijn visie op zelfbeschadiging is écht verandert na de les van Nicole. Een bijzondere, persoonlijke, krachtige dame die goed de brug kan slaan tussen wat er ’toen’ in haar hoofd gebeurde en daar nu de woorden aan kan geven om mij als arts goed te laten begrijpen wat er aan de hand is. Een intelligente dame die met humor, respect en de nodige kennis ons als groep drie uur lang wist te boeien. Erg interessant en leerzaam! Nicole bedankt!”

Huisarts in opleiding, Huisartsenopleiding UMCG

“Nicole heeft meerdere lessen over ‘zelfbeschadiging’ verzorgd voor de HBO-V GGZ studenten. De reacties van de studenten , werkzaam in algemeen ziekenhuis, geestelijke gezondheidszorg en wijkzorg, waren erg positief. Reden hiervoor is dat de inhoud op maat is; persoonlijk, theoretisch onderbouwd, openhartig en met humor. Mijn indruk is dat Nicole bij de aanwezigen aandachtig houdt door de mix van deze kwaliteiten. Hierdoor schetst ze geen beeld van ‘zielige mensen die zelfbeschadiging toepassen’  maar van autonome mensen met een ineffectieve wijze van omgaan met klachten.
Aanrader!”

Paul Oosterholt, Docent Academie Gezondheidszorg